Fortguidning

Följ med på en vandring i Rödbergets gångar och rum. Studera alltifrån byggnadssätt till kanoner. Lyssna till hur det var att leva och bo i fortet medan det fortfarande var i bruk. (Endast under turistsäsongen.)

Marketenteriet

Under sommaren utgår besökarna från marketenteriet. Här löser man biljett till de olika guideturerna. Marketenteriet erbjuder även ett kafé med hembakt fikabröd, presentsaker, vykort, lättare förtäring, glass med mera. (Endast under turistsäsongen.)

bild-till-vi-erbjuder

Bodens Fästnings Hemliga Platser (BFHP)

Turen Bodens Fästnings Hemliga Platser startar mitt inne i Bodens fästning, vid Bodens turisbyrå. Besökarna åker buss till den så kallade ”Norra fronten” och besöker ett antal objekt som har spelat en viktig roll under fästningens historia. Besökarna guidas av en kunnig guide och gör korta promenader från bussen till utflyktsmålen. Som exempel på utflyktsmål kan nämnas Radiobunkern, Leåkersbatteriet och Ballonghallen.

Turen genomförs på onsdagar under juli månad och kan bokas hos Fästningsguiden i Norr eller på Bodens turistbyrå. För info och beställning under andra tider på året ring tel. 070-266 31 62.

På Rödbergsfortet är det full aktivitet även på vintern. Skillnaden från sommarsäsongen är att vi enbart tar emot förbokade grupper och sällskap.